Duurzamer omgaan met warm kraanwater:
Weet u hoeveel het scheelt?

Ongeveer een derde van ons energie verbruik wordt besteed aan opwarming van drinkwater. Dit wordt vaak gedaan door middel van gas, een voor het milieu belastende fossiele brandstof. 

U hoeft niet altijd energie op te wekken om te besparen. Door slimmer om te gaan met uw gebruik kunt u veel winst behalen.

Slimmer met warmwater, dit zijn de mogelijkheden:

Hybride HR ketel

Door een zuinige HR ketel te plaatsen of uw huidige HR ketel te combineren met een warmtepomp kunt u uw water op een duurzame manier voorverwarmen. U bespaard hiermee aanzienlijk op de stookkosten. 

Buffervat

Een buffervat is een goede aanvulling op uw zonnesysteem of warmtepomp. Dankzij dit vat kunt u op gunstige tijden uw overcapaciteit gebruiken om water te verwarmen en dit in een buffervat op te slaan waarin het tot 22 dagen op temperatuur blijft.

Combinatie CV ketel met warmtepomp

Op warme dagen wordt het water verwarmd door middel van de warmte pomp. Op koudere dagen verwarmt de warmtepomp het water voor. De CV ketel  heeft minder energie nodig en dat merkt u op de rekening.

Douche-warmtewisselaar

Tijdens het douchen wordt er gemiddeld 60-80 liter water van ongeveer 40 graden gebruikt. Dankzij een warmtewisselaar in de douchegoot gaat deze warmte niet verloren maar wordt het gebruikt om nieuw water te verwarmen.

Warmtewisselaar op rookgas afvoer

Door een warmte wisselaar boven de HR combi ketel te plaatsen wordt de resterende energie uit het rookgas gehaald. Deze energie wordt gebruikt om het tap water voor te verwarmen. 

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht die gebruikt wordt om het tapwater mee voor te verwarmen. In de zomer kan de luchtwaterpomp omgekeerd gebruikt worden waardoor uw huis gekoeld wordt.

Aanmelden nieuwsbrief

Service en contact

De Vlotkampweg 76
6545 AG Nijmegen

info@oko-duurzaam.nl